Eva Wilms
Complete Vocal Technique
Agent CVT NL  |  Authorised CVT Teacher

Training CVT voor logopedisten

In de training Complete Vocal Technique (CVT) maak je kennis met de methode en leer je technieken en oefeningen die je toe kunt passen in de logopedische stembehandeling.

klik hier voor de digitale brochure.

Complete Vocal Technique (CVT)

De Deense stemonderzoeker Cathrine Sadolin ontwikkelde dit systeem voor het gebruik van de stem, waarbij het mogelijk is om alle geluiden te produceren op een gezonde manier met technieken voor alle zangstijlen. De technieken worden gebruikt voor vocale begeleiding, het voorkomen en oplossen van stemproblemen. Ze schreef het boek Complete Vocal Technique en werkt samen met KNO-arts Julian McGlashan om de CVT technieken in beeld te brengen.

CVT is in eerste instantie ontwikkeld voor zangers, maar de technieken worden ook ingezet bij stembehandelingen, waarbij direct een verandering van stem mogelijk is zonder lange tijd oefeningen te doen.

De cursus

Een greep uit de onderwerpen van de training:

De basisprincipes Ademsteun, twang en het vermijden van kaak- en lipspanning.

De stemfuncties Neutral, Curbing, Overdrive en Edge (stemgebruik van zangers en sprekers)

Stemproblemen Hoe pas je de technieken toe bij verschillende stemklachten.

De praktijk Er worden cases besproken uit de eigen praktijk van de docenten en van de deelnemers. Tevens worden ervaringen van de deelnemers uitgewisseld wat betreft gebruikte stemmethodes en CVT.

Deze training kenmerkt zich door een deels theoretische maar vooral inspirerende en praktische aanpak waarin veel oefeningen aangeboden worden. Middels groepsoefeningen worden de technieken aangeleerd en geoefend. Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng. Het is de bedoeling dat je na de cursus direct met de oefeningen kan werken!

Docenten

Eva Wilms is agent voor Complete Vocal Technique Nederland. Als zang- en stemcoach begeleidt zij vocalisten voor studio opnames, musical- en theaterproducties. Tevens werkt zij met beroepssprekers. Eva is afgestudeerd aan het conservatorium voor klassieke zang. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in CVT aan het Complete Vocal Institute waar zij in 2008 afstudeerde als Authorised CVT Teacher. In 2015 werkte zij 5 maanden in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute als CVI Teacher.

Katinka Reiss is sinds 1989 werkzaam als logopedist/stemcoach. Ze heeft een grote passie voor zang en stem. Zij volgde de 8-daagse CVT cursus voor stemprofessionals en volgde een CVT workshop aan het CVI in Kopenhagen. Tevens heeft zij de volgende cursussen gevolgd: EVT 1 & 2, Lax Vox en Manuele Facilitatie van de Larynx. Ze geeft stembehandelingen binnen haar logopedische praktijk en als stemcoach geeft zij workshops en trainingen aan logopedisten, beroepssprekers en koren.

Investering

De training bestaat uit drie dagen van 10.00-16.30 uur. Twee aansluitende dagen en een terugkomdag na 2 à 3 maanden.

Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. De cursus is inclusief de nieuwste versie van het boek Complete Zangtechniek.

Investering: 645 euro (incl. BTW) De cursus is geaccrediteerd voor 28 punten.

Locatie en data

9/10 juni en 15 sept 2017: Amsterdam

 
6/7 okt en 8 dec 2017: Zwolle
 
10/11 nov 2017 en 19 januari 2018: Roermond
Inschrijving

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@evawilms.com via het contactformulier.

 

aankondiging zonder datum