Eva Wilms
Complete Vocal Technique
Agent CVT NL  |  Authorised CVT Teacher

maart 26, 2013 | Category: Uncategorized

Mijn zoektocht

Vanaf mijn 12e begon ik met zingen in een koortje.

Een paar jaar later startte ik in een band en nam ik m’n eerste prive zangles.

Ik genoot van zingen, me nog niet bewust van wat ik deed qua techniek. Het heeft me nooit meer losgelaten en na de middelbare school was het conservatorium dan ook een logische keuze.

Vanwege de kleur van mijn stem leek de opleiding klassieke zang de juiste weg voor mij, maar ik voelde me meer aangetrokken tot de lichte muziek. Steeds vaker zong ik mee in bandjes en op de eindexamens van mijn popcollega’s.

Na hard werken studeerde ik af in klassieke zang, maar daarmee was mijn ‘honger’ gevoel naar meer willen kunnen en weten niet gestild.

Ik bleef op zoek.

Waarom konden andere zangeressen wel dat volle, krachtige geluid maken en was ik alleen in staat m’n kopstem te gebruiken?

Dat werd me duidelijk toen ik de opleiding van Cathrine Salodin aan het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen op het spoor kwam. Hier werden al mijn vragen beantwoord en wist ik dat ik goed zat.

Dus vertrok ik voor 4 maanden naar Denemarken voor de Academy aan CVI en volgde tevens de 3-jarige opleiding tot geautoriseerd CVT docent.Aansluitend bracht ik het geleerde in Nederland en België in de praktijk via workshops en masterclasses CVT.

Nu ben ik agent voor CVI en vertegenwoordig ik de belangen en organiseer de CVI opleidingen in  Nederland, wat ik tot op heden met veel plezier doe.

De concrete benadering zorgde ervoor dat m’n stem vrij kon klinken en vooral dat ik nu zelf kon kiezen welk geluid ik wilde maken!

Tijdens mijn CVT opleiding proefde ik aan allerlei genres, variërend van klassiek en wereldmuziek tot pop, folk en country.  De kopstem heette nu Neutral en werd 1 van de 4 stemfuncties, zoals ze het daar omschreven.

De puzzelstukjes vielen op hun plek.

Ik deed veel ervaring op als zangeres on stage en in de studio en beleefde met Gaia Nostra een theatertour waar de zoektocht naar mijn eigen geluid pas startte. Mijn ambitie reikte verder en ik startte vervolgens mijn eigen instituut waarin ik professionele zangers en sprekers begeleid.

Mede door m’n eigen zoektocht naar het ideale geluid voor mij ben ik geinspireerd geraakt door het werken met andere zangers en stemgebruikers.

Juist omdat ik zelf niet van nature deze technieken kon produceren, maar alles geleerd heb, is dat voor mij een voordeel in het begeleiden van anderen.

CVT heeft voor mij een nieuwe wereld geopend, een wereld van mogelijkheden en die geef ik graag door aan anderen.

No Comments

Comments are closed.