Eva Wilms
Complete Vocal Technique
Agent CVT NL  |  Authorised CVT Teacher

CVT Trainingen

Direct naar de cursusinfo? Klik hier.

EHBO voor de stem

Met behulp van CVT herstelt Eva stemmen die hees klinken of zelfs uitvallen. De spierspanningen die de heesheid veroorzaken zijn met het Eerste Hulpprogramma vaak binnen een paar uur op te lossen. Eva werkt met de zanger(es) in de studio of tijdens een tour om acute stemproblemen of zangtechnische problemen op te lossen.

CVT voor zangers

De zanger(es) leert alles over de mogelijkheden van zijn/haar stem met Complete Vocal Technique. Hoe te zorgen voor de stem en de signalen te ontdekken die kunnen leiden tot stemproblemen. De persoonlijke begeleiding bestaat uit een aantal intensieve sessies waarin we werken aan de doelstelling van de zanger(es). Deze sessies worden kort na elkaar gepland om het optimale effect te bereiken. Na deze periode heeft de zanger(es) een goede basis neergelegd en worden er een aantal terugkom sessies gepland om de stem te onderhouden. Mail voor een proefles.

CVT voor sprekers

Een goede stemconditie is van het grootste belang bij personen met een spreekberoep. De spreekstem wordt intensief gebruikt, vaak lang achtereen, met verschillend volume en soms afwisselend met de zangstem. Hoe we onze stem gebruiken is mede bepalend voor onze manier van presenteren.

Tijdens de training werk je aan de basistechnieken van stem. Eva leert je op een concrete wijze de verschillende stemvariaties. Met gebruik van herkenbare voorbeelden en leuke oefeningen maakt Eva de stem voor iedereen inzichtelijk. Op een gezonde manier, zodat heesheid en andere stemproblemen voorkomen kunnen worden. Mail voor een proefles.

CVT voor koren

Binnen een workshop van 2,5 uur werken we aan de basisprincipes om de stem te beschermen en gezond te gebruiken. Deze basisprincipes bieden veel voordelen als: betere intonatie, meer bereik, beheersing over volume, vibrato en het voorkomen van ademnood. Er wordt gewerkt aan veelvoorkomende zangproblemen binnen een koor. Naast de theorie en de praktijkoefeningen kan er een lied uit het repertoire worden gekozen om de technieken toe te passen. Mail voor meer informatie.

onderwijs

Eva biedt haar begeleiding aan op goed geoutilleerde plekken, waar men in alle rust en anonimiteit kan werken.

Voor agenda klik hier.

Privé begeleiding en groepstrainingen worden gegeven in Stalles in Heiloo. Privé begeleiding is tevens mogelijk op een locatie naar keuze.