Eva Wilms
Complete Vocal Technique
Agent CVT NL  |  Authorised CVT Teacher

Complete Vocal Technique

Complete Vocal Technique (CVT) is een baanbrekende en vernieuwende benadering die zeer bruikbaar is voor iedereen die in de stem geïnteresseerd is – van beginner tot professional.

Cathrine SadolinCVT is ontstaan uit meer dan 30 jaar onderzoek door Cathrine Sadolin. Door de jaren heen heeft ze gewerkt met duizenden zangers en zangeressen in alle mogelijke genres. Deze verschillende technieken heeft ze in kaart gebracht tot een overzichtelijk systeem dat het mogelijk maakt om elke klank voort te brengen (van klassiek tot grunten!). CVT gaat er vanuit dat iedereen zijn of haar stem op alle mogelijke manieren kan gebruiken. Daarbij staat de technische en artistieke wens van de zanger centraal.

De ervaring leert ons dat zangers die deze nieuwe technieken hebben geleerd in staat zijn om veeleisende tours en cd-opnames te volbrengen en dat is een van de redenen waarom de technieken ondersteund worden door wetenschappers, artsen en logopedisten. Aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen worden docenten opgeleid tot Authorised CVT Teacher. Een docent met deze titel is in staat om vocalisten van alle genres te begeleiden en is op de hoogte van alle recente ontwikkelingen rondom CVT.

CVTbook-uk-coverHet boek is te koop bij verschillende leveranciers. Je kunt het boek ook bij Eva aanschaffen. De nieuwste versie is voorzien van 417 audio voorbeelden van de technieken (m/v). Klik op het boek voor een impressie van de inhoud.